Αποτρίχωση με λέιζερ

Το KALLISTO SPA είναι το πλέον αξιόπιστο στο χώρο του Laser και  της θεραπείας κατά της υπερτρίχωσης. Εφαρμόζει απόλυτα ειδικές επιστημονικές μεθόδους και στηρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα σε εξειδικευμένο προσωπικό με μηχανήματα Laser τελευταίας τεχνολογίας.
Η συνεχής παρακολούθηση των θεραπειών γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία στο χώρο των Laser.
Εφαρμόζονται ανώδυνες και ασφαλείς θεραπείες που ελαχιστοποιούν τις επιπλοκές και ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Χρησιμοποιούνται μηχανήματα τελευταίας γενιάς Laser, Laser Yag και L900.

Πώς γίνεται η θεραπεία με laser;

Το laser αποδίδει ενέργεια που απορροφάται από τον θύλακα της τρίχας και στη συνέχεια μετατρέπεται σε θερμότητα. Η θερμότητα αυτή καταστρέφει την τρίχα σε περίπου 1/1000 του δευτερολέπτου!

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η θεραπεία laser;

  • Στην πρόληψη επανεμφάνισης της κύστης κόκκυγος
  • Στη θεραπεία θυλακίτιδας που οφείλεται κατ’ εξοχήν σε τριχοφυΐα
  • Kαθώς και στη θεραπεία δυσχρωμιών που εμφανίζονται είτε λόγω ορμονικών διαταραχών είτε λόγω υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Το laser εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία του σώματος και του προσώπου και έχει αποτέλεσμα σε όλα τα είδη των τριχών. Η ανταπόκριση όμως και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι μαύρες τρίχες ανταποκρίνονται καλύτερα από τις ανοιχτόχρωμες. Όλες οι τρίχες που αδρανοποιούνται κατά τη διάρκεια των θεραπειών, αδρανοποιούνται σταδιακά. Σε ορισμένα σημεία του σώματος η αποτρίχωση είναι μόνιμη, μετά από σειρά συνεδριών.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές;

Η θεραπεία laser είναι πρακτικά ανώδυνη. Ενδέχεται να παρατηρηθεί κάποιος ερεθισμός του δέρματος που μπορεί να διαρκέσει από μια ώρα μέχρι λίγα εικοσιτετράωρα. Επίσης, σπάνια παρατηρείται κάποιος υποχρωματισμός ή υπέρχρωση του δέρματος, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία αμέσως μετά τη θεραπεία.

Στο Tμήμα Laser και Θεραπείας Υπερτρίχωσης του Kallisto Spa διενεργούνται θεραπείες:

  • Υπερτρίχωσης προσώπου και σώματος
  • Ευρυαγγειών
  • Σύσφιξης προσώπου και σώματος
  • Χρωματικών βλαβών (brown spots)


Στη διάρκεια της λειτουργίας του και έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη θεραπεία της υπερτρίχωσης με laser, διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα:

  • Σε περιοχές λιγότερο ορμονοεξαρτώμενες (πχ. πόδια, μπικίνι, μασχάλες, παρειές)
  • Σε περιοχές που προηγουμένως δεν έχει χρησιμοποιηθεί άλλη μέθοδος.
  • Σε άτομα που συνδυάζουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και σκούρα τριχοφυΐα