Ήλιος & Εγκυμοσύνη

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής. Συμβάλλει ευεργετικά στη σωματική και ψυχική υγεία. Είναι όμως και βλαβερός, αφού μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα.


Η έκθεση στον ήλιο προβληματίζει, είτε άνδρες είτε γυναίκες, πόσο μάλλον τις γυναίκες, όταν διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης. Και ο προβληματισμός αυτός είναι απόλυτα φυσιολογικός, αφού θέλουμε το καλύτερο τόσο για την υγεία μας, όσο και για την υγεία του μωρού.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η μη έκθεση στον ήλιο επηρεάζει την υγεία του μωρού κατά την εγκυμοσύνη, μειώνοντας την πρόσληψη βιταμίνης D. Σαν αποτέλεσμα τα βρέφη, που γεννιούνται έχουν πιο αδύναμο σκελετό. Η βιταμίνη D είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των οστών και την αποθήκευση ασβεστίου, άρα τα μωρά, που γεννιούνται μπορεί να έχουν πιο αδύναμο σκελετό.

Βέβαια, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί προβλήματα, ειδικότερα στην εγκυμοσύνη, που οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες. Το δέρμα στην εγκυμοσύνη είναι πιο ευαίσθητο και σαν αποτέλεσμα είναι πολύ εύκολο να παρουσιαστούν δυσχρωμίες, πανάδες και φακίδες.