Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Σαν αποτέλεσμα αλλιώς αντιδρά κάθε δέρμα, όταν εκτίθεται στον ήλιο.
Ένα ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι πιο ευάλωτο στο να κοκκινίσει, να παρουσιάσει πανάδες, ακόμα να πάθει και έγκαυμα. Ένα δέρμα με περισσότερη μελανίνη, άρα και πιο σκούρο, μαυρίζει πιο εύκολα και πιο ανώδυνα.
Ο ήλιος είναι υγεία και πηγή ζωής. Η υπερέκθεση και η υπερβολή όμως, όπως η έκθεση μας από τις 12.00 έως και τις 16.00, τον καθιστά επικίνδυνο για το δέρμα μας και για την υγεία μας.

-Στα αρνητικά της υπερέκθεσης είναι η φωτογήρανση, δηλαδή η πρόωρη γήρανση του δέρματος. Συμβαίνει, δηλαδή υπερκεράτωση, λόγω ηλιακής ακτινοβολίας.
Στα αρνητικά της υπερέκθεσης είναι, επίσης, το ηλιακό έγκαυμα, που είναι 100% αποδοτέο στην UVR ακτινοβολία.
Το πιο ακραίο όμως είναι ο καρκίνος του δέρματος. Με σωστή χρήση μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο και τις ευεργετικές ιδιότητες του.

-Στα θετικά του ήλιου, είναι η παραγωγή της βιταμίνης D, που ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου. Σαν αποτέλεσμα φροντίζει τα οστά.
Ακόμα ο ήλιος ενισχύει την σεροτονίνη, που είναι η ορμόνη της χαράς και μας πλημμυρίζει από ευεξία, χαρά, ευφορία και αισιοδοξία.
Επίσης, ακόμα μια από της ευεργετικές του ιδιότητες, είναι να βοηθά στην ήπια μορφή ψωρίασης και ακμής.
Η σωστή έκθεσή μας στον ήλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γιατί βοηθά τον οργανισμό να παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια.

Χαρείτε λοιπόν τον ήλιο, που είναι πηγή ζωής και ενέργειας, επωφελούμενοι τα θετικά στοιχειά του. Αποφύγετε τις ακατάλληλες ώρες, προμηθευτείτε σωστές αντηλιακές κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα και χαρείτε ένα υπέροχο καλοκαίρι…