Το μπικίνι είναι μια ευαίσθητη περιοχή και η αποτρίχωσή του μας προκαλεί πονοκέφαλο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που η αποτρίχωση είναι πιο συχνή.
Η αποτρίχωση με κρέμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Το ξυραφάκι προκαλεί θυλακίτιδα, γυρίζει, δηλαδή η τρίχα προς τα μέσα και, έτσι, παρουσιάζονται σπυράκια, που σαν αποτέλεσμα έχουν, να φαίνεται η περιοχή αντιαισθητική. Όσον αφορά το κερί, είναι μια προσωρινή λύση, αφού θα πρέπει να αφήσουμε την τρίχα να μεγαλώσει, για να την πιάσει το κερ,ί κάτι που σαφώς και δεν μπορουμε να κάνουμε το καλοκαίρι.
Το laser είναι πλέον η ιδανική λύση για να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Το laser απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας και έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέφεται ο θύλακας. Το δέρμα παραμένει ανέπαφο, γιατί το laser δρα μόνο στην τρίχα, οπότε η περιοχή είναι λεία και καθαρή.
Το laser μπορεί να γίνει είτε στα πλαϊνά, δηλαδή στην περιοχή που εξέχει από το μπικίνι, είτε σε ολόκληρη την περιοχή.
Για να εξαφανιστούν οι τρίχες θέλουμε κατά μέσο όρο 5 με 7 συνεδρίες, που γίνονται περίπου μια φορά τον μηνα. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία έχουμε απίστευτη αραίωση και συνεχίζουμε μέχρι να εξαλειφθούν.